Uruguayanul Diego Alonso, primul antrenor al Inter Miami de David Beckham

Uruguayul Diego Alonso va fi antrenorul în istoria Inter Miami, care își completează echipa pentru sezonul inaugural în Liga de Fotbal American (MLS), așa cum a anunțat luni clubul fostului fotbalist David Beckham.

Uruguayul, în vârstă de 44 de ani, va aduce „multă experiență și o mentalitate câștigătoare”, a declarat directorul sportiv Inter Miami, Paul McDonough, într-o declarație.

Fostul jucător al Atlético de Madrid Valencia , Gimnasia și Peñarol, unde s-a retras în 2011, a venit la Inter Miami după ce a câștigat trei titluri în Mexic, calificându-și echipele pentru două Cupe Mondiale de Cluburi FIFA și a ajuns la două finale de cupă..

Alonso, singurul antrenor care a fost încoronat campion al Ligii Campionilor Concacaf cu două cluburi diferite, mexicanii Pachuca și Monterrey, a fost antrenorul acestuia din urmă până în septembrie trecut, când echipa a fost a douăsprezecea, cu Cinci victorii, o remiză și șase pierderi.

Înainte de sosirea sa la Monterrey, Alonso a condus-o pe Pachuca timp de peste trei ani, timp în care a condus echipa să câștige Turneul de închidere din Liga MX 2016. și să fii finalist al Copa MX Apertura 2017. în rândurile cărora Beckham a jucat în timpul său în MLS.

Multe înscrieri

Activitatea la clubul Floridian este uriașă în aceste zile, iar în acest weekend a anunțat semnarea atacatorului columbian Juan Agudelo și a fostului căpitan a echipei panameze Román Torres.

Fundașul central, în vârstă de 33 de ani, ajunge la Inter Miami ca agent liber după cinci ani cu Seattle Sounders, unde a câștigat două titluri ale Cupei MLS (2016 și 2019 ) și campionatul Conferinței de Vest din MLS 2017.

Fostul jucător al Milionarilor columbieni, Atlético Nacional și La Equidad va aduce experiență unei echipe cu un număr bun de jucători tineri, precum argentinianul Matías Pellegrini și Julián Carranza, venezueleanul Christian Makoun sau canadianul David Norman Jr., în vârstă de 19 ani.

Alături de Torres va fi Agudelo, 27 de ani, care vine de la Toronto FC în schimbul unei selecții din turul trei al MLS SuperDraft 2021.

Agudelo, care joacă În primul rând ca centru înainte, dar și ca extins, a jucat recent la New England Revolution timp de șase sezoane, unde a marcat 35 de goluri.

Atacantul, născut la Manizales (Columbia), a reprezentat Statele Unite la nivel internațional. De 28 de ori de când a debutat în 2010 în echipa de seniori.