Glorios Goodwood: Frankie Dettori și Stradivarius câștigă Goodwood Cup

La treizeci și doi de ani după ce a câștigat primul câștigător al carierei sale la Goodwood în iunie 1987, Frankie Dettori a făcut un pas mai aproape de a-și finaliza cel mai bun sezon la cel mai înalt nivel al sportului, când Stradivarius a luat Grupa One Goodwood Cup pentru al treilea an de alergare. aici marți.

Dettori a călărit 10 câștigători ai grupului 1 în 2019 – de la 31 mai, de fapt – și a lui total din 16 victorii din grupa și gradul unu, stabilite la marcajul de mare apă al Godolfinului său zile, este acum la vedere.

După drama înaltă a lui Enable, cu capul cu capul cu Oceanul de cristal din Regele George sâmbătă, Stradivarius a oferit lui Dettori un succes relativ simplu.Bătrânul de cinci ani câștigă rar cu mai mult decât lungimea și avea doar un gât pentru a-și rezuma Dee Ex Bee aici, după ce Dettori, prin propria sa admitere, și-a început sărbătorile „un pas prea curând”.După cum a arătat, totuși, „toată lumea a intrat în panică, dar am fost aici până acum, așa că știu exact unde se află postul câștigător.” Activarea se poate îndrepta direct pentru Arcul și finalul carierei, indică Gosden Citește mai mult

< p> Dettori are o altă călătorie la un favorit al grupului One în Sussex Stakes de miercuri și a câștigat deja la fel de multe evenimente de top din acest an ca el în orice sezon din 2007.

Și el crește marele -race câștigă la vârsta de 48 de ani, la șapte ani după ce cariera sa părea să fie într-un declin ireversibil, când i s-a interzis șase luni pentru testarea pozitivă a cocainei.

„[Enable și Stradivarius] sunt cei mai mulți doi. cai populari și prețioși pe care i-am pregătit în Anglia ”, a spus Dettori. „Stradivarius pierde foarte puțină energie și este foarte dur mental.Niciodată nu va fi flash și va câștiga până la 10, dar își va face treaba. Tot ce trebuie să fac este să-l pun în locul pentru a câștiga cursa și face restul, este un partener perfect.

„Este important pentru public să aibă un cal care stă la antrenament atât de mult timp. și continuă să livrezi, iar cu Stradivarius știi la ce să te aștepți. Vei avea parte de o luptă și de aceea oamenii l-au legat și îl iubesc atât de mult.

„Toată lumea spune, ce alergare grozavă ai, dar Clarehaven [Stables] asta este având o alergare grozavă. Lucrez pentru un antrenor minunat în John Gosden, el îl pune pe o farfurie pentru mine.Trebuie doar să-mi fac treaba, el ar trebui să aibă tot creditul. ”

Stradivarius este posibil să nu aibă șansa de a adăuga alte grupuri de jocuri în cadrul prezentărilor din Dettori în acest an, atât în ​​cadrul Lonsdale Stakes la York luna viitoare cât și în Cupa de distanță lungă în ziua campionilor din octombrie sunt grupul Twos.

Victory in Lonsdale, totuși, ar asigura un bonus de 1 milion de lire sterline – Milioanele Stayers ‘- pentru al doilea an consecutiv și cele mai bune știri pentru Mulți fani ai castanului sunt că Bjorn Nielsen, proprietarul și crescătorul Stradivarius, intenționează să-l mențină la antrenament la șase ani.

Pinatubo a avut o pretenție puternică de a fi cel mai bun tânăr de doi ani la cursa din Europa în acest an. în timp ce mergea să posteze pentru grupul Two Mize Vintage.Cazul său este de necontestat după ce a arătat o accelerare instantanee și susținută la puterea a cinci lungimi, liberă de un câmp util. , te emoționează “, a spus Charlie Appleby, antrenorul lui Pinatubo. “Așa cum a spus James [Doyle, călărețul său], l-a condus acolo și de îndată ce a venit, a venit pe căpățână și a vrut să meargă înainte.

” Am văzut acea accelerație pe ultimele trei încep acum.Mergând înainte, am vorbit despre asta înainte de [cursa de marți] și am crezut că miza națională [Group One] [la The Curragh în septembrie] va fi o țintă probabilă. ”

Pinatubo a fost la fel de mare ca 12 -1 pentru 2.000 de Guinee de anul viitor, marți dimineață, dar acum are un preț la 7-2 într-o piață care, neobișnuit pentru această etapă a sezonului, nu include un măgăruș din grajdul lui Aidan O’Brien la mai puțin de 14-1 .