Elemente imprevizibile cruciale pentru reluarea romantismului Tour de France

Ce, mă întrebase cineva în timp ce stăteam lipit de televizor într-o după-amiază din săptămâna mijlocie a cursei, vedeți asta? Am încercat să explic cum un Grand Tour de trei săptămâni seamănă cu cricket-ul în complexitatea sa prelungită, dar cu o mare diferență: imaginați-vă un Test de cinci zile, un meci de 50 de peste o zi și un joc Twenty20 jucat simultan, cu toate diferitele priorități, Bet365 ritmuri interne și tehnici contrastante suprapuse unul pe celălalt. Și, din nou, ca și în cazul cricket-ului, elementele joacă un rol vital în moduri care sunt adesea greu de prevăzut.

Cu siguranță, nimeni nu a avut în vedere furtuna care a scurtat scena de vineri trecută la Tignes, în care toată narațiunea. șuvițele fuseseră puse să explodeze deodată.Dar, începând cu un set de lacrimi, când un mușchi rupt al Bet365 coapsei a forțat marea speranță franceză Thibaut Pinot să abandoneze cursa în suferință, acesta s-a încheiat cu un altul, în timp ce Bernal a încercat să-și ascundă fața de la camera TV după ce a îndepărtat tricoul galben din umerii lui Alaphilippe, cealaltă dragă a Franței.

Pietrele de grindină și alunecarea de noroi care a oprit cursa după ce călăreții au crestat gigantul Col d’Iseran au determinat mulți să-și exprime dezamăgirea că spectacolul promis a fost denaturat de circumstanțe. în afara controlului călăreților, dar într-adevăr, acesta a fost doar Turul, Turul: călăreții se prind de elementele – munți formați prin erupții vulcanice cu milioane de ani în urmă și sistemele meteorologice ale unei țări mari – și uneori elementele răspund. Egan Bernal intră în istorie și pune ciclismul columbian pe hartă Citește mai mult

Ca punct culminant din acest an, Iseranul a fost dedicat lui Henri Desgrange, fondatorul cursei, care și-a văzut cre acțiunea ca un calvar din care vor ieși doar cei mai puternici.Cum ar fi reacționat? Probabil că se așteaptă ca călăreții să se îndepărteze de inundații și să se Bet365 prindă peste alunecare înainte de a porni la urcarea finală. Nici o astfel de opțiune nu a fost disponibilă lui Christian Prudhomme, actualul său succesor, în timp ce călăreții s-au îndreptat către o serie de pericole potențial letale sub ochii publicului mondial TV. Dacă Bernal a fost beneficiarul, atunci a fost o recompensă pentru preluarea inițiativei în ultimii kilometri ai Iseranului. Millar a urmărit din poziția sa de comentarii TV și a discutat despre sosirea unei noi generații. „Simți că se întâmplă ceva”, a spus el. Dar nu a salutat doar cel mai tânăr campion de la François Faber în 1909.El a însemnat sentimentul că acest turneu a fost caracterizat printr-o abordare bazată pe asumarea riscurilor și inventivitate, o filozofie întruchipată de flerul și voința lui Alaphilippe, care a purtat tricoul liderului timp de 14 zile și a angajat afecțiunile spectatorilor din întreaga lume. înainte de a slăbi și a coborî pe locul cinci în ultimele două zile în Alpi. Facebook Twitter Pinterest Egan Bernal din Columbia (dreapta) trece Arcul de Triumf în etapa 21 și finală a Turului Franței. Fotografie: Guillaume Horcajuelo / EPA

În jos, la linia de sosire, Dave Brailsford știa la orice astfel de sugestie.În timp ce a pornit într-o a doua finală unu-doi pentru călăreți sub comanda sa, șeful echipei Ineos și-a exprimat o admirație sinceră de Alaphilippe și Pinot, care între ei au ridicat speranțele unei victorii mult așteptate acasă. Dar verdictul său a fost fără echivoc. În final, el a spus, „strategia plătită prin haos, iar munca în echipă plătită de persoane”. Bine, ploaie și urale: Tour de France 2019 – în imagini Citește mai mult

În timp ce unii pot prefera haosul, Personalitatea lui Bernal a făcut ca rezultatul să fie acceptabil chiar și pentru cei care se temuseră încă o demonstrație zdrobitoare a muncii în echipă inspirate de Brailsford.Cine nu a putut să nu se încălzească unui tânăr columbian care a ajuns în Europa în urmă cu doar trei ani, dar a putut să-și facă discursul pe Bet365 app podium la Paris, fără note, în engleză, italiană și franceză, precum și în spaniola sa natală și cu o asemenea modestie evidentă ?

Două zile mai devreme, după ce tocmai și-a asumat conducerea cursei, a fost întrebat despre presiunea de a purta tricoul galben în numele unei întregi națiuni cicliste. “Este ciudat”, a spus el, “pentru că nu simt presiune. Îmi place foarte mult să merg cu bicicleta. Îmi place cursa. Îmi place să mă lupt cu acești tipi, adrenalina, știți – să așteptați, să așteptați, să așteptați, apoi să atacați și să plecați pe gaz. Pentru unii suferă mult, dar îmi place.Nu este un spațiu pentru presiune. ”Înscrieți-vă la The Recap, e-mailul nostru săptămânal al alegerilor editorilor.

Vederea unui alpinist corespunzător care câștigă Turul Franței – în tradiția lui Charly Gaul și Marco Pantani – a fost un delicat rar, în timp ce complexitatea cursei a făcut loc unor mari faze individuale, de către specialistul de demisie Thomas De Gendt, sprinterul Caleb Ewan și alți doi alpinisti, Simon Yates și Vincenzo Nibali, acesta din urmă câștigătorul din 2014 a cărui victorie în finală Etapa montană a dezvăluit o altă fațetă a cursei: faptul că trei săptămâni este suficient de lung pentru a te ridica dintr-o vrajă de o formă slabă și pentru a recâștiga respectul de sine.

Dacă acesta a fost sau nu cel mai bun Tour de France în istorie, sau dacă o mare deznodământ a fost distrusă de vreme, este chiar ideea. În tot sportul, nu există niciun spectacol uman ca acesta.Și acesta a fost cel mai glorios tur uman dintre toate.