Courtois: “Plecarea lui Keylor nu m-a afectat deloc, dar nu există nicio dezbatere în afara”

Târgul de doi metri de Thibaut Courtois (Limburg, Belgia, 1992) nu este în afara locului în intestinele American Airlines Center Arena, casa din Miami Heat. În loc să asiste la BRAND, el ne-a provocat să aruncăm câteva coșuri, cu pista doar pentru el. Sosește, saltează mingea, o aruncă la tabla, își ia propria revenire și încheie un pereche. Nu există petrecere.

Întrebați. Cum te descurci în vacanță? Miami…piesa Miami Heat s-a închis pentru a lua câteva coșuri cu prietenii…așa se bucură!

Răspundeți. Îmi place foarte mult NBA, ori de câte ori pot să o privesc și am venit deja la mai multe jocuri. Acum am vrut să profităm și să vedem împreună câțiva dintre ei în direct, de aceea am venit la Miami. Sunt momente frumoase și îmi place foarte mult să privesc alte sporturi.Miami a jucat de două ori la rând acasă și de aceea am venit cu asta.

P. Ai fost recunoscut mult pe stradă?

R. Da, m-au recunoscut și pe mine, dar cu mult mai puțin decât la Madrid. Ești puțin mai calm și poți face lucruri normale: mergi pe stradă, caută locurile mișto și piscina, prieteni…De asemenea, mănâncă, că aici putem merge la mai multe restaurante și toate astea, pentru că acasă am un bucătar care îmi duce mâncarea la scrisoare și este foarte strict. A fost o săptămână bună.

P. Nu-i lipsește nimic din vremurile „zilei de box”…Acum nu ar mai avea vacanța asta.

R. Nu, adevărul este că nu. Timpul Crăciunului este mai bun ca acesta. Îți oferă o mică pauză, îți rupe anotimpul și e bine așa.Apoi avem Super Cupa din Arabia, care este și o mică scăpare din rutină. Este bine pentru că toată lumea va veni și cu multă energie reînnoită pentru a face față celor rămase.

P. Îți dorești acea nouă Supercopa?

R. Omule, formatul poate fi mișto și mișto pentru a schimba un pic. Acum, ca „finalul patru” este fain, deși cu toții trebuie să ne obișnuim să se joace în afara Spaniei.

P. Era fericit în vacanță?

R. Da, ei bine, poate merge mai bine, dar da.

P. El a spus în BRAND că pentru a juca pentru Real Madrid trebuie să fii pregătit pentru critici precum cele pe care le-ai experimentat la începutul sezonului. Se pare că, de acolo, lucrurile au devenit mai bune. A fost eliberat puțin după asta?

R.Ei bine, îmi amintesc că m-am simțit grozav după două opriri împotriva lui Galatasaray. Am căzut la pământ și m-am văzut din nou cu încredere și cu postura în obiectiv. Roberto Martínez a spus și asta. Eu personal nu am observat-o pentru că pentru mine cred întotdeauna că fac totul la fel, dar acel joc m-a ajutat și de acolo am reușit de multe ori la zero și continuu să cresc.

P. Haideți să parcurgem această întrebare fără alte detalii: Faptul că Keylor Navas nu mai este în vestiar a eliberat și atmosfera? Este mai frecvent decât pare să aibă un coleg de cameră care nu este prieten, nu-i așa?

R. La final este ca în viață. Cu unii ai mai multă relație și vorbești mai mult. El a fost partener și a existat întotdeauna o afacere bună între ei.Faptul că a plecat nu m-a ajutat deloc. Cred că este mai mult faptul că nu mai există acea dezbatere din exterior, deoarece din interior eram doi portari care s-au antrenat bine în competiție, ca acum cu Areola, care este un portar magnific. Deci, cerința pentru mine, zi de zi, nu s-a schimbat. Dar se pare că există o dezbatere mai mică în afară.

P. Cine sunt cei mai buni prieteni ai tăi din garderoba?

R. Ei bine, mă înțeleg mai mult cu cei mai tineri, cum ar fi Fede, Brahim, înainte cu Regui, îl am pe Casemiro alături și vorbesc mult cu el, tot cu Isco și Eden…Ei sunt cei cu care împărtășesc cel mai mult timp. În cele din urmă, sunt o persoană ușoară pentru a face față și cu limbile…

Î. Vorbeste cinci limbi!

R.Patru bine (engleză, olandeză, franceză și spaniolă) și la școală am studiat întotdeauna limba germană, așa că o vorbesc puțin. Și, de asemenea, cu atât de mulți colegi brazilieni, învăț puțin portugheză. De asemenea, cu Gareth îmi place să păstrez puțin engleza, deși vorbește spaniolă mai bine decât cred oamenii. Aș putea acorda un interviu în spaniolă perfect. Vorbesc mult cu el, îmi place și golful.

P. Este bine

R. Nu la fel de mult ca el! Dar da, îmi place. Este grozav. Gareth este foarte drăguț și mă înțeleg foarte bine cu el.

P. Ce zici de Bale? Există dezbateri în vestiar sau este doar afară?

R. Uite, ca partener nu am nicio îndoială.La începutul sezonului am discutat-o ​​împreună cu antrenorul și am pus fiecare o frază despre ce am putea oferi echipei și ce ne-am dorit fiecare. Aproape toată lumea depune toate eforturile pentru a ajuta grupul. Gareth face totul pentru a câștiga jocurile. Apoi merg mereu cu el cu același lucru: golf, limbă…Vreau să-l văd ieșind și să acorde un interviu în spaniolă, pentru că îl vorbește foarte bine în vestiar cu mulți colegi și îl înțeleg foarte bine. Însă depinde de dumneavoastră dacă preferați să vorbiți engleza, singurul lucru ar fi ca oamenii să nu continue să spună acele lucruri și să vadă că da, este foarte dedicat.

P. Haide, asta este mai maiestuos decât pare.

R. Da, dar fiecare își trăiește viața în felul său, dar îl văd livrat la maxim la antrenamente și jocuri.

P.Se pare că lucrul mult mai liniștit este în vestiar, nu-i așa?

R. Ei bine, diferența este că acum câștigăm jocuri și jucăm fotbal foarte bine. La început am avut niște legături și acestea sunt lucruri care nu ajută. Nimic nu s-a schimbat cu adevărat, am continuat doar cu munca noastră pentru că știam că, până la urmă, lucrurile vor ajunge să meargă bine.

P. 2020 începe, ce întrebați anul?

R. Ei bine, acesta este Real Madrid, deci acum Super Cup, apoi Cupa, mai târziu Liga și Campionii. Toate. Vrem să câștigăm titluri și chiar vreau să fac istorie la Real Madrid. Acum avem Super Cup și deja împotriva Barcelonei arătăm că putem învinge pe oricine și putem juca fotbal foarte bine.

P. Dar dacă cei trei regi vă permit să cereți doar un titlu?

R.Ei bine, am câștigat deja Liga atunci, așa că acum aș cere Campioni, dar la final o Ligă cu Madrid ar fi și frumoasă.

P. Și apoi…Liga Campionilor se termină și Euro ajunge. Belgia vine foarte puternic.

R. Suntem pe primul loc în clasamentul FIFA, dar hei, am câștigat meciurile noastre, dar nici nu am avut meciuri mari complicate. Suntem favoriți, dar acolo văd și Franța, Germania, Anglia, Spania…

P. Ceva special care te sperie?

R. Nu. Frica nu dă nimănui. Știu că suntem favoriți, dar trebuie să vii să joci.

P. Belgia face puțin ce s-a întâmplat cu Spania până acum câțiva ani: îi lipsește acel titlu care înlătură amețelile. Ajung cu o ținută grozavă, așa este.

R. Ei bine, în Cupa Mondială ne-am descurcat foarte bine.A existat o selecție conform căreia o zi punctuală a fost mai bună decât noi, dar nu se poate spune nimic. Am trecut deja de acea barieră psihologică, dar este ziua, momentul…dacă nu vrei să intri în minge, nu intri.

P. Roberto Martínez este atât de important sau ne place foarte mult de el pentru că este spaniol și îi dăm mai mult bal.

R. Nu, dau mult credit pentru tot ceea ce face. Modul în care ne jucăm, dinamica pe care o avem…În Cupa Mondială a făcut o mică schimbare tactică care a funcționat perfect.

P. Ce a făcut

R. L-a pus pe aripa Lukaku, cu Eden pe cealaltă și a spart Brazilia. Ne-am jucat cu patru în urmă, în loc de cinci și s-a dovedit grozav. Am lucrat doar cu o zi înainte cu acele ajustări și s-a văzut talentul pe care îl are ca antrenor.Sper că va continua cu noi mult timp, dar sunt sigur că, dacă vom face o Eurocopa bună mai mult decât o echipă mare va dori să îl semneze.

P. Ai avut o listă de antrenori de care să te lauzi cu…

R. Da, a doua zi m-au întrebat și mi-am dat seama. Este drăguț. Acestea sunt lucruri pe care mi le amintesc bine și care vă vor ajuta dacă vreau să continui în fotbal.

P. Haideți să facem o recenzie rapidă. Să începem cu Cholo.

R. Del Cholo și-a amintit energia și modul său de a motiva echipa. Cred că cel mai bun lucru despre care se poate spune despre Cholo este faptul că ne-a făcut să depășim cel mai bun nivel al nostru și asta a fost evident în echipă. Așa că am sfârșit câștigând Liga. Și din punct de vedere tactic este, de asemenea, foarte bun.

P. La Chelsea a avut doi: să începem cu Mourinho.

R.El a fost foarte solicitant, un antrenor câștigător, care este întotdeauna bun și se vede la Tottenham chiar acum.

P. Și Conte?

R. Cred că, din punct de vedere tactic, poate este cel mai bun pe care l-am avut vreodată. Modul în care se vede fotbalul și se trăiește fotbalul este un alt nivel. Cu toții știam perfect ce trebuie să facem pe teren. Această schimbare pe care am făcut-o la Chelsea a însemnat că nimeni nu ne poate bate. Eram o mașină pe care nimeni nu o putea câștiga.

P. Și Zidane?

R. Este un antrenor care are întreaga echipă extrem de motivat. Este foarte important, implică întreaga echipă și, de asemenea, știe să motiveze foarte bine. Cu toții ascultăm cu atenție și unde a pășit, Madrid a câștigat toate trofeele, așa că sper să câștig mult și în acest sezon.

P.Aparent până acum, cine este mai puternic în Liga Campionilor?

R. Ei bine, vezi foarte bine Liverpool în Premier și apoi în Europa au probleme. Acum vom juca împotriva City, dar aceasta este la sfârșitul lunii februarie și multe lucruri se pot schimba, deși acum se află într-un moment dificil. Este dificil să previzi ceva. Liverpool, City, Barça, Atlético…

P. Știi care va fi acel joc, nu? Guardiola la Bernabéu. Nu este un clasic, dar aproape…

R. Da, deși cred că este mai mult o rivalitate decât fanii. Pentru jucători, este mai mult să se concentreze pe joc și să fie concentrat pentru a le oferi fanilor o bucurie. Este clar că Guardiola este un antrenor minunat și că trecutul său pe stadion va fi amintit.

P. Cum este Pericolul?

R. Acum un pic mai bine.A fost un pic…ei bine, nu aș spune trist, dar se simțea grozav pe teren, iar tonul cu Karim a fost minunat. Au fost în toate jocurile grozave și am fi putut face multe daune cu el în aceste jocuri, care încă ne-am ratat acel obiectiv. Acum va dori să se întoarcă, făcea deja mai multe lucruri și nu știu când va sosi, asta este o problemă a recuperării sale.

P. Dar psihic…Pare mai presus de acele adaptări la echipă și la orice. Arăta bine de la început.

R. În acest aspect cred că este în regulă. Primele luni pot costa întotdeauna puțin, dar cu mine și francezii care petrec timp, dar și spaniolii, care l-au salutat foarte bine. Edenul are o calitate enormă. Încetul cu încetul s-a înțeles cu toată lumea.El a fost mult timp la Chelsea, obișnuit cu Kanté, de exemplu, și acum a trebuit să se obișnuiască cu alți jucători, cum ar fi Casemiro. Și ajung să cunoască și să anticipeze.

P. Cât de liniștit este când oameni ca Casemiro sau Kanté vă țin spatele! Trebuie să îi iubești!

R. Da, da Astăzi, în fotbal, este nevoie de mijlocași ca asta. Sunt oameni cărora nu se întâmplă aproape nimic când sunt și sunt un zid care se află în orice. Ele sunt importante pentru echilibrul echipei și ne permite să atacăm mai mult din părți, deoarece știți că există unul care ține și dă acoperire.

P. Cu Eden se întâmplă un lucru ciudat: Bernabéu are răbdare cu el. Iluzia este menținută într-un stadion foarte solicitant, în care puțini scapă de fluiere.

R. Este normal, deoarece este un jucător care emoționează.În plus, cu el, nu poți doar să te uiți la obiective și asistență. Dacă nu înscrie 20 de goluri, se pare că nu este corect, dar el contribuie ca alți coechipieri să înscrie mai mult. Deși nu dă ultima pasă, dar face două driblinguri care permit o joacă care se termină într-un gol. Contribuie foarte mult. Creează pericol și dă senzația că ceva se poate întâmpla tot timpul, iar asta cântărește și la alte echipe.

P. Ce rămâne din Atlético Courtois?

R. O mare parte din portar sunt astăzi datorită timpului meu petrecut la Atlético. Decizia pe care am luat-o la Genk de a merge la Atlético a fost cea mai bună pe care am putut-o lua. Și că am avut foarte multă presiune, dar am simțit că sunt pe acoperișul meu acolo și vreau să cresc. Am vrut să merg într-un loc unde aveau să ceară mai mult de la mine și cred că am crescut foarte mult ca portar și ca persoană.Am locuit doar într-o altă țară, fără să vorbesc limba și acum sunt aproape spaniolă.

P. Foarte stabilit la Real Madrid. Destul de madridistă aș spune, chiar. În modul de a vorbi, de a te comporta…cred că publicul de la Real Madrid își amintește cu greu de trecutul respectiv și de videoclipul cu melodia care apare din când în când.

R. Acestea sunt lucruri care se întâmplă cu 21 de ani. Uneori mergi puțin fără să te gândești prea mult la lucruri. Am cântat-o ​​în autobuz și apoi, în mijlocul unei sărbători, pentru că, orice s-ar întâmpla, ți-au pus o șmecherie și termini să faci lucruri pe care ulterior le regreți și știi că ai greșit.

P. El este la o vârstă perfectă pentru un portar. Vrei să stai multe sezoane la Real Madrid?

R. Da. Uite: l-am iubit pe Iker ca un copil.Am avut un prieten al familiei mele care mergea mult la Bernabéu și aducea o cămașă, aveam un steag Bernabéu pe perete. Vreau să fac istorie aici, să câștig multe titluri aici și de aceea mă simt ca un jucător de la Real Madrid, ceea ce sunt. Și asta este demonstrat în domeniu, așa cum s-a demonstrat la Valencia.

P. Ai fi încântat să porți brățara?

R. Omule, dacă într-o zi joacă, este minunat, dar nu am acel personaj care să vorbească într-un vestiar. Sper mai mult, dar de exemplu în selecție sunt unul dintre căpitani și este o onoare. Nu este unul dintre obiectivele mele pentru mine, dar dacă mă atinge, bine.

P. Ce nebun 0-0 la Camp Nou. Clasicul era bun, nu-i așa?

R. M-am distrat să văd jocul echipei atât de bine la Camp Nou De obicei iau mingea de la tine și nu a fost.A fost păcat să nu câștigăm acel joc, dar am văzut foarte bine.

P. Mai lipsesc CR7, în lipsa unui gol?

R. Cu respectul care i se datorează lui Cristiano, desigur, pentru ceea ce a făcut la Real Madrid, dar a trecut un an și jumătate. Când un obiectiv lipsește, vorbim mereu despre cel care nu este, dar nu suntem preocupați. Răul ar fi să nu creăm ocazii și asta nu ne dă greș. Karim are o mulțime de goluri și în final toată lumea va înscrie. Avem 14 sau 15 jucători care au marcat un gol în acest sezon (aproape 16 [râde]). De multe ori portarul rival se termină ca MVP al jocului și asta înseamnă că facem lucrurile bine.

P. Una care nu este de așteptat: ce ați crezut că meciul Rayo este suspendat din cauza insultelor aduse Zozulia?

R.Este că în fotbal există deseori o mare lipsă de respect din partea standurilor față de jucători. Sincer. Îmi place pița, rivalitatea, dar uneori trec insulte. Ai de gând să te încălzești și te insultă, merg cu autobuzul și vezi faguri și insulte în fața copiilor de 8-10 ani. Nu este un exemplu bun. Că un joc este suspendat vreodată este bine cu mine. Trebuie să fim puternici cu aceste lucruri. Nu vorbesc despre prostii, că ne numesc urâți sau orice altceva, dar există unii care nu le pasă, care merg mai departe. Ca atunci când împotriva lui Valencia dau un sărut pe tribune…Am vrut să fac ceva și atunci vezi că ei te critică pentru asta, uite…

P. Deci dacă insultezi sau percepiți rasismul împotriva partenerului într-un mod atât de masiv, va pleca?

R. Fără îndoială. Este modalitatea de a o face.Dacă nu faci ceva extrem să se termine, nu se va termina. De asemenea, persoana care stă alături de tipul care strigă scuturi rasiste. Astăzi trecem mult, preferăm să nu spunem nimic, să nu ne confruntăm unul cu altul. Sunt multe insulte, picurile sunt mișto, dar insultele trecute, nu.

P. Îți place să mergi să vezi Madrid la baschet?

R. Ei bine, încă nu am reușit, pentru că joacă multe joi și este ziua în care am copiii, dar da: îl am în așteptare. Madridul are o echipă grozavă. Sunt foarte fain și se joacă minunat.

P. Se pare că are lapte rău Laso, uneori…Mai rău decât Zidane!

R. Da bine, dar este că în baschet, în vremurile moarte trebuie să fie așa. Există certuri care mi s-au întâmplat pe video care sunt bune (râde).

P. Dar fotbalul feminin?

R. Da.Vom susține și noi și putem vedea că există pași buni pentru îmbunătățirea acestuia și pentru a televiza mai multe jocuri. Este foarte bun pentru fotbal, că crește și ridică o valoare foarte bună.

P. Ultimul: Ter Stegen, Oblak și Courtois, cu permisiunea lui Alisson…Cum vedeți podiumul portarilor?

R. Suntem mai mult sau mai puțin din aceeași generație și ne înțelegem foarte bine. Alisson este la un nivel excelent. Tot cu Neuer. Îmi place că și ei se descurcă bine, deși nu cu noi. Ne respectăm foarte mult. Avem multe frumoase între noi.